„Hra o klima!“ na Vsetíně

V úterý 12. října zavítala do Vsetína „Hra o klima!“. Žáci základních škol a následně i zájemci z řad veřejnosti si užili zábavný a zároveň vzdělávací den, který představil témata klimatické změny, globálních problémů, udržitelného rozvoje a spravedlivého obchodu. Program připravilo město Vsetín ve spolupráci s Lískou, organizací Fairtrade Česko a Slovensko a spolkem Na mysli.

„Diskuze o ekologii klimatických změnách je významným aspektem našich životů. Jsem proto rád, že mladá generace bere ochranu planety před klimatickou krizí a také například téma spravedlivého obchodu, vážně. Žáci jsou díky podobným vzdělávacím aktivitám schopni se v této problematice orientovat, rozumět jí a diskutovat,“ uvedl místostarosta Vsetína Tomáš Pifka, který na Maštaliska přišel na účastníky dopoledního bloku přivítat.

Dopolední program, kterého se zúčastnilo více než šest desítek žáků škol zapojených do kampaně Fairtradové školy, nabídl mimo jiné promítání krátkého snímku o problematice produkce čokolády a s ní spojené dětské práci. Žáci si také zahráli dobrodružnou hru, která řešila palčivé problémy současnosti.  V odpoledních hodinách pak proběhl v klubu Tři opice dokumentární festival Země na talíři.  Diváci zhlédli dokument Ve stínu kakaovníku, který byl oceněn také na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.

© 2007 – 2024 Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska, o.p.s.